Dieren en Toebehoren

Een hondentuig in verschillende varianten

woensdag, 29-11-2017  

Hondentuig kopen? 14 tips voor het aanschaffen van hondentuigjes

Bij een hond heb je tijdens het uitgaan twee keuzes: je doet hem of haar of een halsband om of een hondentuig. Veel mensen kiezen vaak voor een halsband omdat ze denken dat dit prettiger is voor de hond, maar een hondentuig kan ook zeker de nodige voordelen bieden. Je hebt ze daarnaast ook in verschillende varianten:

  • Anti trektuig
  • Instaptuig
  • Hondentuig voor in de auto

Een normaal tuigje doe je vaak over het hoofd van de hond aan en dit zal inderdaad de trekkracht van de hond verdelen. Dit kan bijvoorbeeld al prettig zijn voor een puppy. Vaak zijn zij erg speels en ze springen overal tegenop en willen alles van dichtbij bekijken. Dit kan al snel betekenen dat de pup aan de riem trekt. Wanneer je dan voor een halsband gekozen hebt, dan komt al deze kracht neer op het dunne nekje van je hond. Dit kan erg pijnlijk zijn. Met een hondentuig heeft de pup hier veel minder last van, maar tegelijkertijd kun jij wel duidelijk laten merken dat trekken en springen aan de lijn toch echt niet is toegestaan. De ene hond heeft het nu eenmaal meer in zich om te trekken aan de lijn dan de ander. Bij sommige honden kun je dit dan ook makkelijk afleren als pup, terwijl een andere hond het altijd in extreme mate blijft doen. Een hondentuig kan dan heel erg veel uitkomst bieden. Vindt jouw hond het maar niets om de tuig over zijn kop aan te trekken? Kies dan voor een instaptuig, daarmee vermijd je dat eenvoudig.

Op stap met de hondentuig

Het kopen van een hondentuig doe je daarnaast niet alleen omdat je hond trekt. Ga je bijvoorbeeld vaak met je hond op weg in de auto? Dan kan een speciale hondentuig voor in de auto hier uitkomst bieden. Hiermee kun je je hond makkelijk vastklikken in de stoelriem en zo dus een veel veiligere rit hebben. Zoals je dus kunt zien zijn er uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van de hondentuig. En dit product staat niet meteen voor een ongehoorzame hond die alleen maar van je weg wilt lopen. Ook als je hond amper trekt kan het nog steeds een prettig idee zijn om voor een hondentuig te kiezen. Je hond hoeft dan niets om zijn nek te dragen en kan bijvoorbeeld op die manier ook niet op een vervelende manier ergens achter komen te zitten. Een hond kan een tuig ook niet zomaar uitdoen, terwijl ze dat met een halsband nog wel eens voor elkaar willen krijgen. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer hondeneigenaren zijn die eigenlijk liever voor een tuig kiezen. Je kunt dit product natuurlijk ook in allerlei soorten en maten krijgen.

Veilig met je hond op pad

Met de juiste hondentuig heb jij alles bij de hand wat je nodig hebt om fijn de weg op te kunnen gaan met je hond. Of je nu voor een korte wandeling gaat of voor een ritje in de auto, met dit product zit je altijd goed. Wil jij weten waar je dit product het beste kunt bestellen, dan kun je hiervoor het beste naar de website Tinki.nl komen. Op deze website vind je meer informatie over dit product en de verschillende variaties waaruit je kunt kiezen. Ook vind je er een ruim assortiment van alle online dierenwinkels in Nederland. Dit betekent dat je dus een zeer goede keuze kunt maken en dat je tegelijkertijd voor de goedkoopste online dierenwinkel kunt kiezen om hier het product aan te schaffen. Lees meer..


Comments are closed.