Dieren en Toebehoren

Mijn Uvex cap

zaterdag, 19-8-2017  

Als sinds dat ik een klein meisje ben, ben ik met hoge regelmaat op een manege te vinden en paardrijden doe ik al jarenlang. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik voor de eerste keer op een pony mocht. Ik was heel erg zenuwachtig, maar tegelijkertijd vond ik het ontzettend spannend. De docent had mijn ouders van tevoren op het hart gedrukt dat er met deze pony echt niets zou gebeuren. Dit pony stond al jaren op deze manege en alle nieuwe leerlingen maakten hun eerste rit op haar en ze was dus behoorlijk wat gewend. Ik kan me niet herinneren wat er precies gebeurde, maar ik weet wel dat ik ineens op de grond lag. Gelukkig was er niets ernstigs aan de hand, de val was niet hard geweest en uiteraard had de docent erop gestaan dat ik een cap droeg. Ondanks dat deze cap niet heel erg comfortabel was, deed het zijn werk in deze situatie toch wel. Veel kinderen hadden het paardrijden waarschijnlijk direct opgegeven, maar ik was nog even enthousiast als altijd en dat is eigenlijk nooit meer veranderd. Wat wel veranderd is, is dat ik nooit meer een cap zou dragen die niet geheel op mij is afgestemd.

  • Kwaliteit
  • Draagcomfort
  • Veiligheid

Deze drie factoren zijn voor mij heel erg belangrijk. Daarom kies ik bij het aanschaffen van een nieuwe cap ook altijd voor een Uvex cap. Dit merk heeft niet alleen hele mooie caps in het assortiment, maar ze zijn ook nog eens van een hele hoge kwaliteit. Dit betekent in dit geval ook dat de veiligheid van de Uvex cap echt uitstekend is en daar ben je als paardrijdster natuurlijk naar op zoek.

Het aanschaffen van een Uvex cap

Ik zorg er altijd voor dat ik eens in de zoveel tijd een nieuwe Uvex cap koop. Dit doe ik niet alleen om de kwaliteit van de Uvex cap die ik draag zo hoog mogelijk te houden, maar ook omdat ik het nu eenmaal leuk vindt om eens een andere cap te kunnen dragen. In al die jaren dat ik paardrijd heb ik nog, onder andere dankzij de Uvex cap, nog nooit een ernstig ongeluk gehad. Natuurlijk word ik met enige regelmaat van een paard afgegooid. Ik werk inmiddels op een manage. Ik heb hier mijn eigen paard staan, maar ook werk ik met de vele andere paarden die hier gestald zijn. En daar zitten behoorlijke schrikachtige exemplaren tussen. Ieder paard heeft weer een eigen karakter en het is altijd belangrijk om hier rekening mee te houden. Maar zelfs met mijn eigen paard, die ik toch echt goed ken, zal ik nooit zonder Uvex cap berijden. Veiligheid moet altijd bovenaan staan!

Altijd veilig paardrijden

Bijna iedere dag krijgen we jongens en meisjes op de manege die helemaal klaar zijn voor hun eerste paardrijles. Net als bij mijn eerste les, lenen we ieder kind een cap. Wanneer een kind echter serieus is over het nemen van paardrijlessen, dan raden we ze altijd aan om een eigen cap te kopen. Een Uvex cap is hierin natuurlijk een hele goede keuze. En met de concurrerende prijzen die je op de website http://www.delemerij.nl/ vindt, is dit ook nog eens heel erg betaalbaar. Ouders vragen altijd waarom het nodig is om een eigen cap te kopen en dat leggen we ze natuurlijk graag uit. Een Uvex cap biedt de optimale bescherming als deze echt goed bij je hoofd past. Wanneer dit niet het geval is dan is de veiligheid van de cap een stuk minder.


Comments are closed.